Prva poslovna obuka za mlade povrtare i povrtarke

Mladi povrtari i povrtarke Jablaničkog okruga koji su, u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih, dobili podršku u opremi za razvoj preduzetništva u oblasti povrtarstva, krenuli su sa realizacijom prve poslovne dvodnevne obuke koja ima za cilj da mlade povrtare upozna sa osnovama pokretanja biznisa u poljoprivredi, osnovama finansijskog poslovanja, organizacije proizvodnje i mogućnostima upravljanja sopstvenim biznisom.

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova

Grad Leskovac i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisuju Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2018. Godini. Program javnih radova predviđa odobravanje sredstava za angažovanje nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe nezaposlenih – filijala Leskovac i podrazumeva sprovođenje aktivnosti koje preduzima poslodavac – izvođač javnog rada, a koje imaju za cilj ostvarenje određenog društvenog interesa.

Studijska poseta Hrvatskoj

Grad Leskovac je kao jedan od šest najaktivnijih gradova u Srbiji, u oblasti sprovodjenja sistema energetskog menadzmenta, u periodu od 12- 15.novembra, bio gost u Republici Hrvatskoj sa ciljem unapređenja institucionalnih kapaciteta u oblasti energetskog menadžmenta i energetske efikasnosti primenom dobre prakse iz Hrvatske.