20. Međunarodni sajam privrede Paraćin 2018

Sa ciljem promocije investicionih potencijala i mogućnosti investiranja u naš grad,  unapređenja poslovnog ambijenta u gradu i razvijanja privrednog potencijala MSP, privrednika i preduzetnika koji posluju na teritoriji grada, Grad Leskovac je uzeo učešće na 20. Međunarodnom sajmu privrede Paraćin 2018.

Poresko oslobođenje početnika u poslovanju

Izmenama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, usvojenim u decembru prošle godine, od prvog oktobra 2018. kreće primena mere oslobođenja početnika u poslovanju od plaćanja poreza na zarade i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje u prvoj godini poslovanja.

Obaveštenje za korisnike prava na dečiji dodatak

Obaveštavaju se korisnici prava na dečji dodatatak da za svu decu predškolskog i školskog uzrasta dostave potvrdu o redovnom školovanju, odnosno potvrdu da su deca uključena u obavezni predškolski program dece za školsku 2018/2019 godinu.

Počela treća obuka za zavarivanje

Nakon dve uspešno završene obuke za zavarivanje, u trening centru Tehničke škole „Rade Metalac“ u Leskovcu, u ponedeljak, 24. septembra, počela je treća po redu obuka za zavarivanje koju podržava projekat Podsticanje zapošljavanja mladih.