Izgrađena zaštitna ograda oko škole u Šarlincu

Radovi na izgradnji zaštitne ograde oko četvorogodišnje osnovne škole u Šarlincu su završeni dve nedelje pre ugovorom predviđenog roka. Škola u Šarlincu je izdvojeno odelenje matične Osnovne škole "Branko Radičević" iz Brestovca. U njoj nastavu pohađa šezdesetak đaka u četiri odelenja.

Konkurs otvoren do 26. avgusta 2016.

Vesna Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fonda za razvoj polјoprivrede grada Leskovca, je pozvala registrovane polјoprivredne proizvođače sa teritorije grada, koji su investirali u opremu i mehanizaciju, da konkurišu za lokalna podsticajna sredstva. Konkurs je otvoren do utroška opredelјenih sredstava, a najkasnije do 26. avgusta 2016. godine.

Dani srpske kulture u Istri 2016.

 
U istarskim gradovima Puli, Rovinju i Umagu, od 16. do 18. avgusta 2016. godine, održavaju se 8. dani srpske kulture u Istri. Ove godine u Istri, na tradicionalnoj manifestaciji najviših dostignuća iz oblasti kulture, Srbiju će predstavljati grad Leskovac.

Vukovci na ekskurziji 2016.

Oko šezdesetak učenika završnih razreda leskovačkih srednjih škola, koji su nagrađeni diplomom ”Vuk Karadžić” za uspeh postignut u toku školovanja, krenuli su u ponedeljak 8. avgusta 2016. godine na šestodnevnu ekskurziju koju realizuje grad preko ALER-ove Kancelarije za mlade. Odlikaše je pred put pozdravila Ana Jovanović, pomoćnica gradonačelnika Leskovca, koja je rekla “da biti najbolji u onome što radite nije lako. To često iziskuje mnogo odricanja, i upravo zato naša lokalna samouprava želi da ovom nagradom poruči da se rad i trud isplate”.