Prezentacija Helpovog projekta za pomoć pri pokretanju posla

U sali Skupštine grada održana je prva u nizu prezentacija projekta  "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana", koji finansiraju Vlada Nemačke i grad Leskovac. 
 
Leskovčani koji su zainteresovani za pokretanje ili razvoj postojećeg posla danas su mogli da dobiju sve potrebne informacije o načinu konkurisanja za donaciju u opremi ili materijalu prosečne vrednosti u iznosu od 2.400,00 evra.
 
Prisutne je pozdravio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da lokalna samouprava želi da bude podrška svima koji imaju kreativne poslovne ideje i želju da pokrenu ili razviju postojeći posao.
 
- U tom cilju lokalna samouprava sprovodi brojne mere aktivne politike zapošljavanja, ali nam je izuzetno važna i dragocena pomoć organizacija poput nemačke organizacije Help, sa kojom smo u prethodnih nekoliko godina, u našem gradu pomogli 242 korisnika kroz donacije u opremi. I ovog puta, naročitu prednost u dobijanju grantova prosečne vrednosti u iznosu od 2400 evra, imaće nezaposleni, mladi, žene, osobe sa invaliditetom i pripadnici nacionalnih manjina. To je dobra prilika da teže zapošljive kategorije stanovništva sebi obezbede egzistenciju kroz održivo poslovanje koje će biti od koristi za čitav grad, rekao je gradonačelnik Cvetanović.
 
U okviru projekta, u Leskovcu će biti podržano najmanje 50 mikro biznisa u njihovim namerama za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti.