Dani paradajza 2017

Na prostoru Zemljoradničke zadruge "Zelena zvezda" u Vinarcu 30.06.2017. organizovani su peti po redu Dani paradajza, manifestacija kojoj je prisustvovalo oko 300 povrtara, predstavnici semenskih i hemijskih kuća i nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Ovaj skup bio je dobra prilika da proizvođači dobiju informacije o novim tehnologijama uzgajanja, kao i novim sortama paradajza i programima zaštite.
Dani paradajza okupljaju i sve veći broj mladih povrtara iz leskovačkog kraja, koji ovu manifestaciju koriste ne samo za odabir hibrida i programa zaštite, već i da se međusobno umreže, razmene znanja i iskustva o načinima uzgajanja, ali i razgovaraju o problemima na koje nailaze u proizvodnji povrtarskih kultura.
 
Manifestaciju je ove godine podržala i nemačka organizacija za međunarodnu saradnju "GIZ" u okviru projekta "Podsticanje zapošljavanja mladih" sa logističkom podrškom grada Leskovca i Kancelarije za lokalni razvoj.
Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji se predstavnicima nemačke organizacije GIZ zahvalio na odličnoj dosadašnjoj saradnji i pomoći pri zapošljavanju mladih poljoprivrednih proizvođača.
 
- Za Leskovac kao poljoprivredni kraj ulaganje u poljoprivredu i „fabrike na otvorenom“ neophodno je za ekonomski razvoj čitavog grada. Cifra od 160 miliona dinara koje smo u 2017. godini opredelili za poljoprivredu, pokazuje da ozbiljno shvatamo njen značaj, rekao je gradonačelnik  Cvetanović.