Dve škole u jednom dvorištu

Radovi na parternom uređenju zajedničkog školskog dvorišta  osnovne škole „Bora Stanković“ i srednje škole „Svetozar Krstić – Toza„ u Vučju, privode se kraju. Asfaltiranjem  pristupnih staza između dve škole spajaju se glavni i sporedni ulaz koji su dijagonalno postavljeni u okviru prostranog školskog dvorišta koju koriste đaci obe škole.

Projekat  se finansira sredstvima iz gradskog budžeta a realizuje preko Gradske uprave - odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj. Cena izvedenih  radova je oko 2.5 miliona dinara.  izvođač radova  je  Sistem SNL „Graditelj“ doo Leskovac koji je bio najpovoljniji ponuđač na javnoj nabavci. Rok za završetak radova je 26.7.2017. godine . Vreme ide na ruku izvođačima radova jer meteorolozi   narednih dana previđaju  toplo ali ne i ekstremno vrelo vreme  bez padavina,  tako da će se radovi, najverovatnije,  završiti u predviđenom roku.
Ukupna površina asfaltiranih staza je , za 20 odsto veća , od najvećeg terena za male sportove. Debljina asfaltne ploče je 7 cm, osnovni sloj grarnulacije 16 mm je debeo 3cm a habajući sloj granulacije 11 mm je debeo 4 cm. Celom dužinom  srednje škole, između asfalta i zida škole,  biće postavljene behaton ploče. Plato ispred osnovne škole projektovan je tako da kompletnu površinu  deli behaton stazama na tri dela  na kojima će se formirati parkovske površine, a razmatra se mogućnost postavljanja mobilijara sa tartan podlogom. Svi radovi biće završeni pre polaska đaka u novu školsku godinu i biće najlepši poklon učenicima i nastavnicima za početak nove školske sezone. 
 
Sređivanjem zajedničkog  školskog dvorišta preko 500 đaka  obe škole , ali i brojni omladinci koji žive u okolnim  naseljima, dobiće potpuno bezbedan prostor za igru, takmičenje i zabavu  na otvorenom. Higijenski uslovi će biti podignuti na znatno viši nivo  a estetski ovaj ogroman prostor  dobiće jednu potpuno novu dimenziju lepog i uređenog dvorišta sa igralištem za male sportove, zelenim površinama i balon salom koja se nalazi iza  srednje škole. 
 
Na konferenciji za medije koja je odžana 21.7.2017. godine u Vučju  , šef odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave grada Leskovca, Bojan Tojaga i direktori obe škole su istakli , da se nadaju da će lepši ambijent đacima biti podstrek za bolje rezultate i uspehe u nastavnim i sportskim aktivnostima.