Uručena 54 ugovora za samozapošljavanje

Na prigodnoj svečanosti,  u velikoj sali Skupštine grada,  gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović,  je 5.oktobra 2017. godine, uručio ugovore kojima se (samo)zaposlilo pedesetčetvoro naših sugrađana.

Cvetanović im je poželeo mnogo uspeha u otpočinjanju posla i  istakao da je  grad,  od 2013. godine  do sada,  izdvojio preko 113 miliona dinara za  mere  aktivne politike zapošljavanja, te da je otvoreno 189 preduzetničkih radnji ili firmi, a preko 150 i dan danas imaju aktivan status . 
 
Lokalnim akcionim planom za 2017. godinu, je predviđeno da grad utroši 21 milion dinara za subvencije kojima se podstiče  zapošljavanje, samozapošljavanje i realizuje stručna praksa za one koji su imali prosek preko devet za vreme studiranja.
 
Gradonačelnik Leskovca je, svima koji otpočinju sopstveni posao,  poručio : „ Vi ste imali ideju . Mi smo vam pružili šansu. Iskoristite priliku, razvijajte  sopstveni posao pa i vi  drugima pružite  šansu da se zaposle kod vas“. 
 
Grad Leskovac (preko Odeljenja za društvene delatnosti I lokalni razvoj) i Nacionalna služba zapošljavanja su, sa po pet miliopna dinara,  finansirali samozapošljavanje 54 osobe i otvaranje isto toliko preduzetničkih radnji ili  firmi . 
 
Iznos podsticaja za  nezaposlena lica  je  180.000 dinara, za tehnološke viškove 200.000 a za osobe sa invaliditetom 220.000 dinara. Po sporazumu  između grada Leskovca i Nacionalne službe zapošljavanja, NSZ je vršila prijem i obradu zahteva.