Nagrađeni najbolji studenti i đaci

Grad Leskovac je,  preko Kancelarije za mlade  koja funkcioniše u Odeljenju za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave, dodelio 225 nagrada najboljim studentima, đacima i mladim talentima uzrasta od 10 do 30 godina.

Mladi sugrađani  koji su učestvovali na ovogodišnjem Javnom pozivu Kancelarije za mlade nagrađeni su za izvanredne rezultate u studiranju i školovanju kao i za osvojene medalje i nagrade na republičkim, međunarodnim takmičenjima i olimpijadama u oblasti: nauke, kulture, umetnosti i sporta.
Nagrade su dodeljene 11. oktobra 2017. godine, na prigodnoj svečanosti  u čast grada Leskovca, u amfiteatru Visoke poslovne škole za strukovne studije. Za nagrade je izdvojeno 6.5 miliona dinara iz gradskog budžeta.
 
Studentima koji su školsku godinu završili sa prosečnom ocenom 10 nagrade je uručio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.
Gradonačelnik Leskovca je istakao da se Leskovac ponosi svojim mladim ljudima osvajačima nagrada i priznanja. Cvetanović je, najavljujući bolje dane za privredu Leskovca rekao da će naredne godine u našem gradu biti otvorene tri nove fabrike.
 
U oblasti visokoškolskog obrazovanja  nagrađeni su sa 40.000 dinara studenti sa prosekom 10, sa 35.000  studenti sa  prosečnom ocenom od 9.5 do 9.99 i 30.000 dinara studenti sa prosečnom ocenom preko 9 koji su sve ispite položili do 30. septembra 2017. godine. 
Nagrađeni su, takođe, dobitnici  republičkih i međunarodnih nagrada  u oblastima: nauka, kultura, umetnost i sport. Prvonagrađeni  su dobili 30.000 dinara, drugo mesto je stimuluisano sa 20.000, a treće mesto sa 10.000  dinara. 
 
U ime nagrađenih studenata i đaka su se zahvalili: Jelena Todorović, studentkinja četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu  sa prosečnom ocenom deset i Vladan Dimitrijević student druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu sa prosekom 9.87 .