Nagrada za "Vekovnike"

Nagrada za najbolje strip izdanje domaćih autora u 2017. godini, dodeljena je strip serijalu ''Vekovnici'',  a osim priznanja autorima, predstavlja i priznanje gradu Leskovcu, koji je, posredno, kroz odobrena finansijska sredstva, dao doprinos njegovom izdavanju.

- U prethodne tri godine, Grad Leskovac je za finansiranje projekata u oblasti kulture, izdvojio 18 miliona dinara. Realizacija ovih programa za lokalnu samoupravu predstavlja posebnu odgovornost, zbog činjenice da je odnos prema kulturi, pokazatelj razvoja i zrelosti jedne zajednice - istakao je Jovan Jović, šef odseka za kulturu, sport i informisanje Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj.
 
Marko Stojanović, jedan od autora ''Vekovnika'', strip serijala koji je već pobrao brojna domaća i međunarodna priznanja, pomalo je zatečen odlukom žirija na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, da se po prvi put, u konkurenciji nekoliko stotina pisanih izdanja, nagrada dodeli stripu:
 
- Možda zbog toga što je na njemu radilo 79 autora sa teritorije čitavog Balkana, što je svojevrsni rekord ili zato što je predgovor pisao čuveni holivudski režiser Russell Mulcahy (Gorštak, Rikošet). U svakom slučaju, to sa nagradom je potpuno netipično i zbog toga mi je priznanje još draže. Tako je vrlo važno da je nagrada pripala i gradu Leskovcu, odnosno ''Darkwood''-u, koji su pomogli njegovo izdavanje, prepoznavši kvalitet serijala ''Vekovnici''. Podržan je deveti broj ''Zemlja čuda'', ali i osmi ''Kainov soj'', prošle godine prezentovan kroz izložbu ''Leskovac-Sofija, preko Vekovnika'' – rekao je Stojanović.