Obuka za proizvodnju pčelinjih matica u Leskovcu

Jedan od važnih preduslova u unapređivanju procesa pčelarske proizvodnje ogleda se i u kontinuiranom usavršavanju i radu na sebi.  To su pokazali i mladi pčelari i pčelarke iz Leskovca i okoline koji su vikend za nama proveli u učenju i unapređivanju sopstvenih kapaciteta u oblasti pčelarstva. 

U subotu, 18. novembra, u punoj sali Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Leskovcu, mladi pčelari i pčelarke, zajedno sa svojim mentorima, imali su prilike da saznaju nešto više o teorijskim osnovama proizvodnje pčelinjih matica, njihovoj anatomiji i reproduktivnim karakteristikama, odabiru jedinki i načinu odgajanja pčelinje matice kao i o svim uslovima koji su neophodni da se proces reprodukcije matice odvija na najbolji mogući način. Praktični deo obuke, koji će se realizovati na nekom od pčelinjaka, planiran je za mart 2018. godine.
 
 
Obuka za proizvodnju pčelinjih matica realizovana je u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih koji se realizuje u saradnji sa Odeljenjem za društvene delatnosti I lokalni razvoj gradske uprave Leskovac.