Pijaća voda za 300 domaćinstava u Vučju

Vlada Republike Srbije, koju zastupa Ministarstvo finansija, Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane Evropske Unije, odobrila je projekat Izgradnje sekundarne vodovodne mreže u Vučju, maja 2017. godine, kroz raspisan poziv ''Evropsko partnerstvo sa opštinama''.  Odobren budžet projekta je 258.696,50 evra.

Realizacijom projekta ostvarene su uštede kroz procese javnih nabavki, tako da su sve aktivnosti realizovane ukupnim budžetom od 180.000,00 evra.
 
Izgradnjom sekundarne vodovodne mreže, u ukupnoj dužini od 6km i 450m, u više od 40 ulica stanovnicima Vučja je stvorena mogućnost povezivanja na vodosistem Barje i pristup ispravnoj pijaćoj vodi.
 
Deo stanovništva Vučja je ovim projektom, po prvi put, dobilo mogućnost priključivanja na vodovodnu mrežu. U jednom delu Vučje postajala je vodovodna mreža od pocinkovanih cevi malih profila, rađena pre 40 godina,  na kojoj je dolazilo je do čestog otvaranja cevi, gubitaka i zastoja u vodosnabdevanju. 
 
Priključivanjem na sanitarno ispravnu vodovodnu mrežu značajno su poboljšani životni uslovi i unapređeni opšti higijenski uslovi svih stanovnika Vučja. Zbog velikog broja septičkih jama i nepostojanja kanalizacione mreže, svako pucanje vodovodnih cevi predstavljalo je dodatni rizik za širenje zagađenja čitavom mrežom. Izgradnjom ove vodovodne mreže, otklonjeni su rizici od pojave ozbiljnih akcedentnih situacija.
 
Više od 300 domaćinstava dobilo je  mogućnost da prvi put dobiju kontrolisanu pijaću vodu.